Followers

Thursday, March 31, 2011

cikgu belajar jadi cikgu^^

okeh..minggu lepas kitorang kene turun ke sekolah. bile da masuk PISMP ni, setiap sem kitorang ada PBS atau pengalaman berasakan sekolah selama seminggu untuk siapkan tugasan kerja kursus..dari sem 1-sem 4..sem 5 da mula praktikal..
saya and da geng pilih SK kedai buloh 1..agak jauh dari rumah saya.tapi sebab tanak buat PBS sorang-sorang terpaksalah ikut kawan-kawan yg laen..


ni la kami,,5 orang dari Ipg tg.ampuan afzan..n ada 3 orang lagi dari Ipg kota bharu..ada lagi 4 orang pelajar Ipg kota bharu yg praktikal kat cni..agak ramai dak Ipg kat skola ni..


ni mase hari pertama kat sekolah..macam biase,,ari ahad perhimpunan..teringat zaman-zaman sekolah dulu..huhu. lepas perhimpunan kitorang lapor diri kat bilik PK1. guru besar sekolah ni baru je bersara..so, PK1 la yg menjalankan tugas. PK1 sekolah ni sangat-sangat lah baek..cikgu-cikgu sekolah ni pun baek..mudah bagi kerjesama,ramah..x de yang sombong..senang la kami buat keje..

lepas lapor diri, PK1 gtau ramai cikgu yg cuti..jadi, kitorang kena la jd cikgu ganti walaupun kitorang ke sekolah tu bukan untuk mengajar.hehe






sangat teruja bile dapat masuk kelas..haha..best sangat ngn budak-budak ni..macam-macam ragam ade..semua suke bile cikgu baru masuk kelas..sebab blh amek gmbar ngn cikgu..hehe




sibuk buat tugasan..lalala



makan-makan lepas balik sekolah..

tu je nak story malam ni..minggu ni agak sibuk dengan esemen..minggu depan pun banyak yg nk kena submit..lepas tu exam lak..doa kan kejayaan kami ye..:)



p/s : moga dapat jadi pendidik yg dapat mendidik anak bangsa..

2 comments:

  1. restoren tu kt mn?mcm biasa tgk jer...huhuhu...
    lg 1,awk di tag..meh tgk meh..

    http://ga-contest-segmen.blogspot.com/2011/04/jom-join.html

    ReplyDelete
  2. kraftangan..kb..huhu

    tq tag..:)

    ReplyDelete

Thursday, March 31, 2011

cikgu belajar jadi cikgu^^

okeh..minggu lepas kitorang kene turun ke sekolah. bile da masuk PISMP ni, setiap sem kitorang ada PBS atau pengalaman berasakan sekolah selama seminggu untuk siapkan tugasan kerja kursus..dari sem 1-sem 4..sem 5 da mula praktikal..
saya and da geng pilih SK kedai buloh 1..agak jauh dari rumah saya.tapi sebab tanak buat PBS sorang-sorang terpaksalah ikut kawan-kawan yg laen..


ni la kami,,5 orang dari Ipg tg.ampuan afzan..n ada 3 orang lagi dari Ipg kota bharu..ada lagi 4 orang pelajar Ipg kota bharu yg praktikal kat cni..agak ramai dak Ipg kat skola ni..


ni mase hari pertama kat sekolah..macam biase,,ari ahad perhimpunan..teringat zaman-zaman sekolah dulu..huhu. lepas perhimpunan kitorang lapor diri kat bilik PK1. guru besar sekolah ni baru je bersara..so, PK1 la yg menjalankan tugas. PK1 sekolah ni sangat-sangat lah baek..cikgu-cikgu sekolah ni pun baek..mudah bagi kerjesama,ramah..x de yang sombong..senang la kami buat keje..

lepas lapor diri, PK1 gtau ramai cikgu yg cuti..jadi, kitorang kena la jd cikgu ganti walaupun kitorang ke sekolah tu bukan untuk mengajar.hehe






sangat teruja bile dapat masuk kelas..haha..best sangat ngn budak-budak ni..macam-macam ragam ade..semua suke bile cikgu baru masuk kelas..sebab blh amek gmbar ngn cikgu..hehe




sibuk buat tugasan..lalala



makan-makan lepas balik sekolah..

tu je nak story malam ni..minggu ni agak sibuk dengan esemen..minggu depan pun banyak yg nk kena submit..lepas tu exam lak..doa kan kejayaan kami ye..:)



p/s : moga dapat jadi pendidik yg dapat mendidik anak bangsa..

2 comments:

  1. restoren tu kt mn?mcm biasa tgk jer...huhuhu...
    lg 1,awk di tag..meh tgk meh..

    http://ga-contest-segmen.blogspot.com/2011/04/jom-join.html

    ReplyDelete
  2. kraftangan..kb..huhu

    tq tag..:)

    ReplyDelete